грешки при писане на CV, слабости в CV-то, грешки в CV-то, как се пише CV

3 причини да отхвърлят CV-то ви

Тези три основни грешки в CV-то ви идеално ще ви слеят с тълпата. Ако искате обаче да се откроите, да направите впечатление и да ви поканят на интервю, отстранете тези слабости.

Хоби за CV

Трябва ли CV-то да съдържа хобита и интереси?

В дебата относно какво да пишем в CV-то си и кое няма място в него, един от най-спорните въпроси се оказа включването на хобита и интереси, членство в организации и други подобни.

Свинче със звънче

7 неща, които нямат място в CV-то ви

CV-то ви не трябва да съдържа несъществена информация, защото тя ви заема ценно пространство, без да постига някакъв положителен ефект. Излишното в CV-то не е безобидно…

кратко CV

Колко трябва да е кратко CV-то ви?

Когато ме питат колко страници трябва да е CV-то, често отговарям „колкото излезе”. Стремежът към максимално кратко CV не бива да е самоцел, но това не означава…

Клишета и изтъркани думи в CV-то

4 причини да изхвърлите клишетата от CV-то си

„Ключовите” думи като „мотивиран”, „креативен”, „иновативен”, „комуникативен” и други подобни не изграждат добър професионален имидж. Те не правят вашите CV, мотивационно писмо и профил в LinkedIn по-ефективни.

Ключови думи за CV, какви думи да избягваме в CV-то, клишета

Избягвайте тези думи в CV-то си [инфографика]

Имате ли някоя от тези думи в CV-то си: „мотивиран“, „креативен“, „иновативен“, „комуникативен“ или други подобни на тях? А мотивационното ви писмо включва ли фрази като „мотивирана и креативна личност, с отлична вербална и писмена комуникация и умения за работа в екип“?