Етикет за интервю за работа

Етикет за интервю за работа: поведение и дрескод

Спазването на определен етикет на интервюто за работа е от решаващо значение за назначаването ви.

Етикетът за интервю по същество е бизнес етикет, който ще ви е необходим и след започването на новата работа.

По дрехите посрещат…

Според множество психологически изследвания, хората си създават мнение за вас в рамките на първите 20-30 секунди от срещата си с вас.

Първоначално създаденото мнение от своя страна в голяма степен определя окончателното им решение относно евентуалното ви назначение – точно както гласи поговорката: „по дрехите посрещат…“.

Бъдете реалисти

Не се заблуждавайте, че втората част на поговорката отменя първата. Почти е невъзможно в течение на разговора да заличите последиците от лошото първоначално впечатление.

Доброто първо впечатление обаче може да накара интервюиращите да ви простят някои евентуални грешки и издънки по време на събеседването.

Какво е етикетът за интервю?

Етикетът за интервю за работа включва 3 основни елемента:  облекло (дрескод), поведение и жестове (език на тялото). Първите 20-30 секунди от срещата са напълно достатъчни на интервюиращите, за да забележат и трите неща.

Ето защо, спазването на елементарен етикет за интервю за работа може да ви спечели назначаването дори и при наличието на кандидати, по-квалифицирани от вас.

Съвети за интервю за работа

Блогът Етикет.БГ дава чудесни съвети и за поведението, и за езика на тялото и за облеклото за интервю за работа. Те ще ви помогнат да създадете така важното добро първо впечатление, което да увеличи шансовете ви за назначаване на работа. Не мога да не споделя с вас тези ценни съвети, затова ги предлагам на вашето внимание:

Етикет за интервю за работа

След подготвянето на убедително CV, интервюто е втората важна крачка към така желаната от нас работа. Много хора обаче допускат известни грешки, които могат да им костват така желаното работно място…

Прочете цялата статия >>

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *